Aktiviteter för vuxenfesten

Ska du ha fest, bröllop eller annan tillställning där ni planerar att hitta på något roligt tillsammans? Här ger vi tips på underhållande aktiviteter för vuxna.

Bordsplaceringslekar

Ska ni ha bordsplacering på er fest? Det är inte alltid helt lätt att hitta bra kombinationer där alla är nöjda, så varför inte göra något roligt av det hela istället? Här ger vi lektips på hur ni kan leka ihop era bordsplaceringar!

Rolig bordsplacering

Bordsplaceringar är inte alltid det lättaste att göra. Det gäller att få alla nöjda och glada. Vid fest eller större middagsbjudningar är det perfekt att använda sig av roliga bordsplaceringar. Trippus.com har ett bordsplaceringsverktyg som hjälper dig placera dina gäster på ett roligt och enkelt sätt.

Tips 1 - Festaktiviteter

Djurcharader

Låt alla kvinnor dra en lapp ur en separat skål med enbart kvinnonamn och låt männen dra en lapp ur en skål med alla killnamn. På lapparna kommer det finnas olika djur, och leken går ut på att varje ”djur” ska hitta sin partner. Det är inte tillåtet att prata, utan man ska imitera sina djur genom djuraktiga läten. Så det är bara att mingla omkring i djungeln tills man hittar sin partner!

Letar du lärarjobb?

På ledigalararjobb.se kan du hitta och söka lediga lärarjobb över hela landet. Kolla in de lediga jobben här!

Kort på gästerna

Rota i gamla fotoalbum och arkiv för att hitta roliga bilder på gästerna. Kanske är det från tonårstiden, en bild i något galet sammanhang eller där man har en rolig frisyr? Dela ut bilderna i samband med fördrinken och låt gästerna hitta varandra. Vi garanterar skratt!

Idrott

Både män och kvinnor får lappar med olika idrotter och det är viktigt att det är samma idrotter för båda, för annars kommer man aldrig kunna hitta varandra. Bestäm ena könet som ska utföra sin idrott (alla samtidigt) medan det andra könet letar upp sin partner.

Lekar

Något som är väldigt underskattat när man börjar komma upp i åldern är att leka. Om man har lite barnasinne kvar kan man ha riktigt roligt med rätt lekar. Här har vi samlat våra bästa lektips som är perfekta att ha på festen. De flesta lekarna passar både barn och vuxna, vilket gör att alla enkelt kan leka tillsammans. Ibland kan man dock behöva anpassa lekarna något baserat på deltagarnas ålder.

Tips 2 - Festaktiviteter

Det finns oändligt med roliga lekar och aktiviteter som är ämnade för festliga tillställningar. Sviker fantasin och söker du fler tips på festaktiviteter? På AllaAktiviteter.se kan du bläddra dig fram inom kategorin fest och högtid och hitta tips på aktiviteter som passar just dig och ditt sällskap – i alla tänkbara delar av landet.

Tennisboll i skottkärra

Är det någon lek som verkligen kan testa gästernas tålamod så är det den här. Vi har valt att kalla den för tennisboll i skottkärra. Det enda du behöver är en skottkärra och en tennisboll. Leken går ut på att man ska kasta tennisbollen så den stannar kvar i skottkärran. Låter det enkelt? Det är svårare än man kan tro, prova får ni se!

Svårt att veta vad du ska ge honom i present?

Att ge bort en parfym är alltid en uppskattad present. Kolla in de senaste topplistorna inom parfym herr, här finns en herrparfym för alla!

Norsk karaoke

En väldigt rolig lek där man får bjuda på sig själv! Dela upp festens gäster i olika lag. Innan festen förbereder du en spotifylista med massvis med blandad musik, mixa gärna gamla låtar med nya hits. En ur varje lag kopplar in ett headset och lyssnar på låten samtidigt som man sjunger med i texten. Från det att man börjar sjunga har man 30 sekunder på sig att gissa artist och låttitel. Poäng fördelas därefter (1p per rätt svar).

Charader

Är det någon lek som alltid går hem på alla fester, så är det charader. För vem älskar inte charader? Charader går ut på att man ska imitera något genom att enbart göra gester, och gästerna ska gissa vad det är man imiterar.

Så här gör ni:

1. Förbered lappar innan festen där ni skriver ner saker man ska imitera och lägg dem i en skål.

2. Dela upp gästerna i två lag, och låt dem tävla mot varandra. Inför varje omgång drar man en ny lapp, som man enbart visar för sig själv.

3. Sen är det bara att börja imitera! Man har 20 sekunder på sig att gissa innan tiden går ut. Den som har flest rätt vinner.

4. Om ni vill kan ni ha ett särskilt tema, exempelvis kändistema, eller så försöker ni bara komma på saker som kan vara roliga att imitera. Här kan ni samla massvis med inspiration för festen. Ni hittar ännu mer lekar för vuxna och annat skoj!

Dragkamp

Dela upp festens gäster i två lag och dra två streck med en meters mellanrum från lagen. Varje lag håller i varsin ände av repet och när startsignalen går är det bara att börja dra! Man vinner när man har lyckats dra över repet till sin sida av linjerna.